Cannabisproduktion på Fyn

11. maj 2019

Den 1. januar 2018 trådte en 4-årig forsøgsordning med dyrkning af medicinsk cannabis i kraft. Produktionen af cannabis stiller store krav til elforsyningen.

Lægemiddelstyrelsen har udstedet 12 tilladelser til dyrkning af medicinsk cannabis - her iblandt til tre fynske gartnerier. Det stiller meget store krav til elforsyningen på Fyn, og vi er derfor i fuld gang med at udvikle forsyningsnettet, så det fremadrettet er gearet til de store behov, som de cannabisproducerende gartnerier har.

Vi udvider blandt andet de 60/10 kV stationer og 10 kV stationer, der forsyner gartnerierne. 

Blandt de cannabisproducenter, der holder til på Fyn, er Spectrum Cannabis, der i løbet af 2018 har forvandlet gartneriet Nældebakken nord for Odense til et højteknologisk væksthus, hvor der kan
holdes en konstant temperatur og ikke mindst luftfugtighed. Som den første danske virksomhed har gartneriet netop fået tilladelse til at producere medicinsk cannabis.
 
En anden cannabisproducent, Aurora Nordic Sky Cannabis, er i gang med at opføre et stort område til cannabisproduktion syd for Odense. De vurderer, at de skal bruge omkring 40 MW, hvilket er
fire gange mere end Nyt OUH.

Stort fynsk potentiale

Dansk Gartneri vurderer, at 60 procent af det samlede danske væksthusareal findes på Fyn, og at 40 procent ligger i og omkring Odense.

Ifølge lovgivningen er der ingen begrænsning på mængden af cannabis, man må producere i Danmark. Derfor forudser mange, at cannabisproduktionen kan blive stor i Danmark og i særdeleshed på Fyn.